Homeopati för världens snabbaste man

Usain Bolt

Usain Bolt, olympisk sprinter och berömd vinnare av flera guldmedaljer, har använt homeopati sedan han var 16 år gammal. Han är patient hos den tyska idrottsläkaren Hans-Wilheim Müller-Wohlfahrt, som använder homeopati på sin klinik i Tyskland. Bolt reser till München för kontroller hos honom minst två gånger om året.

”Jag har kommit hit sedan jag var 16”, sa världsrekordhållaren på 100 meter vid en presskonferens i München. ”Det har varit ett långt samarbete. Varje gång jag har problem ger han alltid bra råd och behandlingar. Han är bäst på det han gör. Vi är väldigt nära.”

Bolt föddes med skolios, en krökning av nedre delen av ryggraden, vilket gör honom mer mottaglig för ryggsmärta och skador. Han säger (2016): ”Han är den enda personen jag har besökt genom åren som har hittat ett sätt att se till att min rygg mår bra och att jag kan tävla och hålla mig på banan.” Världsstjärnan hängde upp spikskorna efter VM i London 2017. Usain Bolt har fortfarande världsrekorden på både 100 meter (9,58) och 200 (19,19) och ingen har varit nära sedan han slutade.

Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt: En pionjär inom idrottsmedicin

Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt

Det finns tusentals utbildade homeopatiska läkare i Tyskland och Dr Müller-Wohlfahrt är en världsledare inom behandling av idrottsskador. Han är välkänd för sitt holistiska tillvägagångssätt. Trots konventionell utbildning inom medicin och ortopedi inkluderar hans behandling manuell diagnos, såväl som örtbaserade och homeopatiska läkemedel och akupunktur.

Andra kända patienter inkluderar; Paula Radcliffe, Kelly Holmes, Tyson Gay, Ronaldo, Michael Owen, Steven Gerrard och Boris Becker. Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt har, bortsett från ett kort uppehåll, varit läkare i FC Bayern München sedan 1977 fram till idag 81 år gammal (aug-23). Han var också lagläkare för det tyska fotbollslandslaget 1995-2018. Müller-Wohlfahrt har även behandlat svenska friidrottare som Christian Olsson, Emma Green och Susanna Kallur. Men även Zlatan Ibrahimovic har fått hjälp av honom, huruvida det då har handlat om homeopatiska behandlingar framgår inte i källmaterialet.

Text: Dan Jernebring, sekreterare SFVH

Källa

Rulla till toppen