Forskning på homeopati

Homeopti forskningVetenskaplig forskning på homeopati har funnits parallellt med utövandet och tillsammans med beprövad erfarenhet har kunskapen om hur homeopatisk medicin verkar, lindrar och botar skapat en stark ställning för homeopatin i många länder. I Tyskland arbetar homeopater sida vid sida med skolmedicinare och när Sverige hinner ikapp utvecklingen kommer vårdtagarna i Sverige att få del av ett rikare utbud av behandlingsmetoder där homeopatin spelar en viktig roll.

Evidensbaserad medicin

Idag ställs det krav på att verksamhet inom hälsa och sjukdom ska vara evidensbaserad, att behandlingsmetoder ska basera sig på vetenskapliga studier. På webbplatsen Vetenskapen om Homeopati refereras till vetenskapliga studier gjorda på den homeopatiska läkekonsten.

Samarbete med ”Homeopathy Research Institute” i London

Sedan sommaren 2014 samarbetar vår förening med ”Homeopathy Research Institute” (HRI) i London, ett institut som stödjer högkvalitativ forskning om homeopati. HRI använder sina resurser och sin expertis för att främja nya projekt och för att förbättra kvaliteten på homeopatiforskning. För närvarande pågår studier om ADHD, IBS, depression och öroninflammation. HRI ger ut en kvartalstidskrift på nätet som man kan prenumerera på www.homeoinst.org. VD för HRI är franskfödde läkaren, fil. dr Alexander Tournier.