Föreningen har varit med och sponsrat några filmer som ett led i arbetet med att få ut information om homeopati.


Isabelle fick tillbaka ögonkontakten och språkförståelsen efter homeopatisk behandling

Isabelle var ett vanligt friskt barn som efter tredje vaccinsprutan började få många utbrott, förlorade sitt tal och blev inåtvänd. Efter det första homeopatiska läkemedlet fick hon tillbaka ögonkontakten. Efter andra medlet fick hon utslag med hög feber och hon började kräkas upp vita luktlösa klumpar. Direkt därefter sade Isabelle sitt första ord på länge.

Isabelles mamma säger i videon att hon inte alls tror att autism ”bara plötsligt dyker upp”, som läkarna påstår. Hon håller inte heller med om att autism inte går att bota. Hon säger i klippet att hon är helt övertygad om att autism kan botas och läkas.

Viktoria, som åt antidepressiva läkemedel i drygt fem år, är frisk och medicinfri i dag.

Innan depressionen hade fyrbarnsmamman Viktoria ett stort socialt nätverk som hon sedan tappade på grund av dålig ork. Det som höll henne uppe var barnen, men i övrigt kände hon sig mest tom. Viktoria berättar att hon googlade och började läsa på om homeopati och insåg att homeopati var värd att prova. Under den homeopatiska behandlingen vände det och livet blev helt annorlunda. Viktoria har nu fått tillbaka sina känslor och har större kreativitet och mer energi i livet.

 

Kampen om hälsoparadigmet, filmen om homeopati

Forskningschef Robert Hahn och homeopat Marina Szöges berättar om VoF:s arbetsmetoder för att misskreditera homeopatin. Bland annat tas den globala 10:23-kampanjen upp, där skeptiker stod och ”överdoserade” homeopatiska läkemedel runt om i världen, men hur illa det sedan gick för den svenske astronauten Christer Fuglesang när han tillsammans med VoF skulle göra likadant. Denna film är ett utdrag ur Kampen om hälsoparadigmet, se nedan.

 

Kampen om hälsoparadigmet

Kampen om hälsoparadigmet är en film om hälsa, men inte en film om hur kroppen fungerar eller metoder för hur man håller sig frisk. Det är en film om synen på hälsa, hur en medveten opinionsbildning krockar med en vaknande medvetenhet hos gräsrötterna, som alltmer hävdar sin rättmätiga rätt till hälsofrihet och valfri vård. Medverkande: Robert Hahn, Sanna Ehdin, Peter Wilhelmsson, Torbjörn Sassersson med flera.

Filmerna om Isabelle och Viktoria är skapade av Anna Böhlmark och Kampen om hälsoparadigmet av Heléne Bengtsson.

Marina Szöges

Speak Your Mind

*